Aukioloajat: Pasilan Tripla Ma-Su 9 - 21

Bai Mu Dan valkoinen teekakku 2018

59.9
Bai Mu Dan valkoinen teekakku 2018
59,90 €
ei mikään

Valkoinen teekakku vuodelta 2018, joka on valmistettu Bai Mu Dan -teestä. Sopii iättämiseen.

- +
 
Saatavuus:Varastossa
Vain 5 jäljellä
Kuvaus

Valkoinen teekakku vuodelta 2018, valmistettu Bai Mu Dan -teestä. Hienostunut aromaattinen tee, voimakkaan kukkaisilla, pähkinäisillä ja hunajaisilla sävyillä.

Bai Mu Dan - Valkoinen pioni

Bai Mu Dan eli kirjaimellisesti "valkoinen pioni", on perinteinen valkoinen teelaatu, jota valmistetaan Fujianin maakunnassa Kaakkois-Kiinan rannikolla.

Bai Mu Dan valmistetaan paikallisesta isolehtisestä teelajikkeesta. Sadonkorjuu tapahtuu keväällä, pensaista poimitaan nuori silmu ja 1–2 seuraavaa lehteä. Lehtien annetaan nuutua pitkään, jolloin niihin kehittyy kukkaisia ja hedelmäisiä sävyjä.

Valkoisen teen iättäminen

Valkoista teetä voidaan iättää puerh-teen tavoin. Tällä tavoin kypsytetty valkoinen tee on yksi viime vuosien uusista teetrendeistä.

Valkoinen tee kypsyy paljon puerh-teetä nopeammin. Tee muuttuu selkeästi jo 3 vuoden aikana, ja 7-10 vuotiasta valkoista teetä voidaan jo pitää vanhana. Lue lisää teen iättämisestä täältä!

Iän myötä valkoiseen teehen kehittyy herkullisia karamellin, muskatellin ja aprikoosin sävyjä. Kypsytetty valkoinen tee sopii hyvin niille, jotka eivät pidä puerh-teen mausta.

Maku ja tuoksu

Tämä teekakku on vielä nuori, ja se muistuttaa maultaan tavanomaista Ba Mu Dan -teetä.

Teen tuoksu on hienostuneen kukkainen ja hedelmäinen. Siinä voi havaita mietoa pähkinäistä täyteläisyyttä ja kevyttä hunajaisuutta. Tuoksu tuntuu muuttuvan juonnin aikana, ja esiin tulee persikkaisia, omenaisia ja heinämäisiä sävyjä.

Maku on kepeä, kukkainen ja vehreän yrttinen. Siinä on tietty voin kaltaista täyteläisyyttä ja valkoisen teen omalaatuista hedelmäisyyttä.

Teekakku muuttuu tummemmaksi ja aromaattisemmaksi nopeasti, noin 2-4 vuoden aikana. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen tee, joka palkitsee lyhyenkin kypsyttämisen!

Haudutus 100 °C 2-3 min. Pidennä haudutusaikaa seuraavilla haudutuksilla. Voi hauduttaa useamman kerran.

Lisätietoa
Lisätietoja
Type of Store Credit valueValitse
Tuote arvostelut

Write Your Own Review

Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili

LISÄTIETOA

 
TUKI

044-553 3063 asiakaspalvelu@chaya.fi

 
PALAUTUS OIKEUS

14 päivää peruutusilmoituksesta joka on tehtävä 14 päivän sisällä.

 
100% TURVALLINEN

Kaikki yhteydet ovat SSL suojattuja.

 
ILMAINEN TOIMITUS

Yli 50€ tilauksille